Gasztronómiai élmények a 74. Bányász- és 32. Villamos Napok hétvégéjén

Gasztronómiai élmények a 74. Bányász- és 32. Villamos Napok hétvégéjén

Az idei Bányásznapon az Oroszlányi Bányászati Múzeumban tagadhatatlanul az ízeké volt a főszerep. Szombaton a XX. aknaiak és a Bányamentők egy hagyományos bográcsozással egybekötött találkozót tartottak, amely nemcsak a barátságról és az összetartozásról szólt, hanem a régió ízletes, tradicionális ételeiről is. A találkozó amellett, hogy a múlt értékeinek megőrzését ünnepli, mindig lehetőséget biztosít régi baráti társaságoknak és volt kollégáknak, hogy a bográcsok mellett idézzék fel közös emlékeiket.

Hasonló jó, kicsit nosztalgikus hangulatban folytatódott a hétvége vasárnap is a nagysikerű, immáron 10. alkalommal megrendezett bányász ételek főzőversenyének keretében, ahol évről-évre baráti társaságok, civil szervezetek és Oroszlány város testvérvárosai közül is akadnak olyanok, akik időről-időre részt vesznek. A verseny során a kreativitás és a hagyomány találkozott, hiszen sokan hoztak új csavarokat a hagyományos ételekbe, miközben megőrizték azok autentikus ízvilágát is. A 17 csapatot számláló gasztronómiai megmértetésben a versenybírákat és a közönséget is lenyűgözte az egyedi ízkombinációk és a minőségi alapanyagok használata, valamint a csapatok kreativitása a versenyben.

Ez a hétvége megmutatta, hogy a Bányásznapok nem csak a szakmai összetartozásról, hanem Oroszlány város lakóinak összetartozásáról is szól, és, hogy a hagyományaink és a kulináris élmények kéz a kézben járnak.

Megszakítás