Szabadulószoba

Szabotázs a bányaüzemben – szabadulós játék Oroszlányban

Játszottál már valaha a szabadságodért? De biztosan nem ilyen helyen. Izgalmas, eredeti helyszínen, az Oroszlányi Bányászati Múzeum területén alakítottuk ki legújabb, formabontó szabadulós játékunkat.

A főként logikai feladatokkal tarkított program várja a kreatív megfejtőit, remek csapatépítő játék és tréning az elmének. Fejtsd meg a feladványokat, hárítsd el az üzemi problémát és szabadulj a bányából!

Játékszabályzat

Játékosok száma: 2 – max. 6 fő Játékidő: 60 perc
(A 60 perc leteltével a játék akkor is végetér, ha a kiszabadulás nem történt meg.)

A játék kialakítása érdekében a fejlesztő / üzemeltető a játéktérben semmilyen átalakítást nem hajtott végre, csak az épület meglévő adottságait használta fel. Ezért a megadott optimális létszámadatok a belső terek kényelmes befogadóképességét veszik figyelembe. Az optimálisnál nagyobb csapatok jelentkezését csak a Megrendelő kifejezett kérésére regisztráljuk, de ezzel a részvevők tudomásul veszik, hogy a játékban résztvevő csapat magasabb létszámából adódóan a játékélmény csökkenhet. Az ebből adódó kellemetlenségekért a fejlesztő / üzemeltető felé semmilyen kárigény nem érvényesíthető.
Foglaláskor valós adatok megadása szükséges, ennek hiányában a foglalás érvényteleníthető.
Játékosok javasolt életkora: 14 éves kortól
A játékban 14 év alatti személyek csak felnőtt kísérő jelenlétében és annak teljes felelősségvállalása mellett vehetnek részt. A játék 6 év alattiak számára nem ajánlott! Játékidő: 60 perc
A 60 perc lejártával a játék akkor is véget ér, ha a kiszabadulás nem történt meg.

Részvételi díj: 4000 Ft/fő

Érkezés: lefoglalt időpont előtt maximum 10 perccel

Fontos, hogy a csapat a megadott időintervallumban érkezzen, egyrészt megelőzendő az esetleges csúszásokat, másrészt azért mert ezt megelőzően a játéktérben a játék előkészítése zajlik.   

 

A játéktér:
Az Oroszlányi Bányászati Múzeum, az egykori XX. akna területe, ezen belül az aknafűtő berendezés gépháza. A játék fejlesztője / üzemeltetője a játék kialakítása érdekében a rendelkezésre álló adottságokon, belső és külső tereken átalakításokat nem végzett, azokat eredeti állapotukban tartotta meg, ezzel is erősítve a játékélményt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a játék során helyenként különös figyelemmel kell lenni a balesetek, sérülések, veszélyhelyzetek elkerülése érdeklében.

A játékot minden résztvevő csak a saját felelősségére használhatja. A játékban nem szereplő eszközöket, helyeket, beépített készülékeket külön jelzéssel (sárga-fekete szalag) láttuk el. A játék bizonyos pontjain pedig a játékosok előre odakészített balesetmegelőző felszereléseket találnak. Ezek használata a játékosok részéről opcionális, de a használatuk mellőzéséből esetlegesen bekövetkező balesetekért, sérülésekért a fejlesztőt / üzemeltetőt semmilyen felelősség nem terheli. Ha a játék során a játékos magában vagy játéktársaiban személyi sérülést okoz, azért az üzemeltetőt felelősség szintén nem terheli.

 

 

Egyéb szabályok, tudnivalók:
– A játéktérben helyenként sötét van, feszültségkeltő vizuális és hanghatások láthatók, hallhatók. A cél a játék megoldása logika és jó megfigyelőképesség segítségével.
– A játéktér beltéri helyiségeket vesz igénybe, de a beltéri helyiségek is fűtés nélküliek. Ezért minden évszakban egyrészt az évszaknak, másrészt a játéktár adottságaihoz igazodó öltözet ajánlott.
– A játéktér területén nem tartózkodhat tudatmódosító szer (alkohol, drog, gyógyszer stb.) hatása alatt álló személy.
– Saját vagy más testi épségét veszélyeztető tárgy (szúró-, vágó eszköz, lőfegyver stb.) bevitele a játéktérre szigorúan tilos!
– Nem megengedett kívülről bevitt segédeszközök (pl. mobiltelefon, szerszámok) használata. Hang- és képrögzítés a játéktérben szigorúan tilos!
– Kérjük a játékosokat a játékelemek és berendezési tárgyak megóvására. A nem rendeltetésszerű használatból vagy szándékos rongálásból eredő károkat a károkozó köteles haladéktalanul megtéríteni!
– A résztvevőkről hang- és videofelvétel nem készül.
– A szabályok és a játékvezető utasításainak be nem tartása azonnali kizárással jár!
– A játék fejlesztője / üzemeltetője fenntartja a jogot arra, hogy szélsőséges időjárási körülmények (kifejezetten a villámlással együtt járó zivatarok) várható bekövetkezése esetén a játék indítását időszakosan felfüggessze, illetve a folyamatban lévő játékot megszakítsa. Ilyen esetben a játékosok számára közösen egyeztetett időpontra térítésmentesen új foglalást biztosít.

A játékosok elfogadják, hogy a játékban csak a jelen szabályzat betartásával, felelősségvállalási nyilatkozat aláírása után vehetnek részt.

Játék megnevezése: „Szabotázs a bányaüzemben” szabaduló játék

Játék helyszíne: Oroszlányi Bányászati Múzeum egykori aknafűtő berendezés gépháza
2840 Oroszlány-Majkpuszta

Játék fejlesztői / üzemeltetői: Tata és Környéke Turisztikai Egyesület
2890 Tata, Ady Endre út 9.

Bírósági bejegyzés száma: Pk.60.074/09
Adószám: 18140022-2-11

Jó szerencsét!
A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület és az Oroszlányi Bányászati Múzeum munkatársai

Megszakítás