2022. szeptember 20.

Bányásznap a Bányászati Múzeumban

A bányásznapi rendezvénysorozat második napján, szombaton is tartalmas programok várták a városlakókat, ezúttal az Oroszlányi Bányászati Múzeumban.

A helyszín ideális választásnak bizonyult, a közönséget autóbusz és dottó szállította folyamatosan a rendezvényekre. Kitűnő időjárás, minden igényt kielégítő étel és italválaszték, valamint a gyerekek nagy örömére igazi vidámparki hangulat garantálta a kikapcsolódást a látogatók számára.

7 csapat részvételével délelőtt került megrendezésre a IX. Csilletoló verseny. A megmérettetésen 2 női és 5 férficsapat indult. A hölgyeknél első a CASTOROSZLÁNY(OK) , második a RAION DOJO csapata lett. A férfiak mezőnyében – a vándorkupát elnyerve – a CASTORMAN győzött, második helyen Vágsellye, míg a harmadik helyen Konskie csapata végzett.

Ezt követően Dr. File Beáta jegyző védnöksége mellett vette kezdetét a XI. Majki bányászok és bányamentők találkozója, melynek keretében koszorúzásra is sor került a “Bányászhősök falánál”. Az eseményen Gál Domonkos főmérnök és Mike István múzeumvezető mondott megemlékező beszédet, majd az elmúlt évben elhunyt 12 egykori munkatársukra emlékeztek név szerint a XX-as bányaüzem volt dolgozóinak emlékoszlopánál.

A programsorozat fúvószenekari koncertekkel folytatódott, melyen az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar mellett a Várpalotai Bányász Fúvószenekar is színpadra lépett. Az esemény szünetében a Cirill Táncstúdió szórakoztatta a közönséget, majd a két testvérváros – Konskie és Vágsellye -, illetve a francia partnertelepülés, Yerres delegációját köszöntötte Lazók Zoltán polgármester.

A későbbiekben a könnyűzene kapott főszerepet, hiszen három koncert követte egymást. Elsőként a Shirley rock együttes csapott a húrok közé, majd lágyabb dallamok érkeztek. A három kiváló színésznő – Détár Enikő, Fésüs Nelli, Ladinek Judit – nevével fémjelzett Dívák világhírű slágereket, és közkedvelt magyar dalokat énekeltek óriási sikerrel.

A nap zárásaként hatalmas érdeklődés mellett a KFT zenekar adott másfél órás, fergeteges koncertet.

Forrás: oroszlany.hu

Megszakítás
Copy link
Powered by Social Snap