2023. július 7.

Vigyázzunk a környezetre!

Folytatjuk érdekesség rovatunkat egy kicsivel komolyabb témával…

A bányászat gyakran a mai napig megkapja, hogy a környezetére nincs mindig tekintettel. A fotót látván, aki a Csákvári út és a múzeum közötti útszakaszra ledobálta ezt a szemetet, ő vajon mennyire van tekintettel bármire vagy bárkire?

A XX-as akna 2000. március 31-én befejezte a széntermelést, 2001. szeptembere óta pedig bányászati múzeumként működik. 2013. novembere óta, a mai napig több szemetet, környezet károsító anyagot szedtünk és szedtek össze lelkes környezetvédők. Ezek az anyagok több kárt és szennyeződést okoztak itt a környezetben, mint az üzem a működése alatt.

Fontos megérteni, hogy a szemetelés súlyosan károsítja a természetet. Az eldobott hulladék megmérgezheti a talajt, a víztározókat és a folyókat, továbbá az élőlények egészségére is negatív hatást gyakorolhat. Az elpusztított növények, a beázott talaj és az elszennyezett víz mind rontják az ökoszisztémák egyensúlyát, és hosszú távon komoly következményekkel járhatnak az élővilágra nézve.

Kicsi tettekkel is nagy változásokat érhetünk el, és egy tiszta, rendezett környezetet teremthetünk mindannyiunk számára. Válasszuk az odafigyelést és a környezetvédelmet, és segítsünk megőrizni ezt a gyönyörű helyet a jövő generációi számára is!

Jó szerencsét!

Megszakítás
Copy link
Powered by Social Snap