2021. október 13.

Sajtótájékoztatót tartottunk

Sajtótájékoztatót tartottunk ma délelőtt a kiállítócsarnok épületében, ahol a múzeum komplex fejlesztésének jelenlegi állapotát ismerhették meg a résztvevők. Emellett megnyitottuk a gyermekeknek szánt Bányász Tematikus Élményparkot is, mely határon átnyúló együttműködés keretében jöhetett létre. Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az intézmények, médiumok képviselőit, majd Lazók Zoltán, Oroszlány Város polgármestere, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő ismertették a fejlesztés jelenlegi állapotát.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, Oroszlány Város Önkormányzata és a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. közel 650 millió forintos támogatást nyert el, melyből a „Majk és a Vértes turisztikai tevékenységeinek összehangolása az Oroszlányi Bányászati Múzeum komplex fejlesztésével” elnevezésű projekt a Széchenyi2020 program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg. A beruházás 2020 augusztusában kezdődött és várhatóan jövő nyáron elkészül.

A múzeum területén kialakítottunk egy tematikus élményparkot, mellyel a gyermekek számára igyekszünk megmutatni játékos formában a bányák és a bányászat működését. Az Esterházyak nyomában, Galántáról Oroszlányba című projekt az Interreg Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programból valósulhatott meg.

Megszakítás
Copy link
Powered by Social Snap