2022. november 26.

OMBKE szakest

November 25-én rendezte meg az OMBKE Oroszlányi Szervezete a hagyományos Szakestjét. Az esemény helyszínéül az Oroszlányi Bányászati Múzeum látogatói központja adott otthont. A 2021-22. évi fejlesztések eredményeként kialakított intézmény esztétikus kialakításával ideális teret nyújtott a rendezvénynek.

A résztvevők a Szakest elnökévé Csermák Hugót, háznagyává Tóth Zsoltot választották. Az est szabályait rögzítő házirend kihirdetését követően a jelenlévők a klopacska kopogó-elhaló hangja mellett, néma főhajtással emlékeztek meg az utóbbi időszakban elhunyt tagtársaikról.

A Szakesten kiváló cantusok hangadása mellett folyt az éneklés. Baráti tagszervezeteket és baráti szakmákat képviselő vendégek köszöntötték az oroszlányiakat, majd a „firciklik” felavatása emelte a tovább a hangulatot.

Néhány vidám közösen elénekelt dal és Gál Domonkos kantus remek szólója után az est megkoronázásaként krampampuli került a poharakba.

A Szakest hivatalos részének lezárásaként a 35 fős társaság a teremben bányabeli sötétséget imitálva gyönyörűen és tiszteletteljesen elénekelte az erdész, kohász és bányász szakmák himnuszait.

Megszakítás
Copy link
Powered by Social Snap